Osiguranje kvalitete

Jedan od najviše zanemarenih aspekata mnogih projekata razvoja softvera je testiranje. Mnoge IT organizacije smatraju da je testiranje softvera dodatni posao koji nije u planu i nije isplativ. Nadalje, manjak podrške softverskih alata i metodologije za testiranje koji olakšavaju testiranje softvera rezultira time da mnoge kompanije napuštaju ideju uključivanja testiranja softvera u svoj IT poslovni plan. Rezultat svega ovoga je da IT organizacije bivaju zarobljene u ciklusu otklanjanja pogrešaka i izmišljanja vatrogasnih mjera za popravljanje aplikacija kada je već prekasno ili preskupo otklanjati pogreške. To uzrokuje propadanje mnogih projekata, gubitak podrške korisnika,produktivnosti te poslovnog kredibiliteta, a sukladno tome, i pad prihoda.

Serengeti koristi metodologiju testiranja koja uvažava najbolje svjetske prakse iz ovog područja, a koja može biti prilagođena za specifične potrebe korisnika ili projekta. Testna strategija opisuje pristup testiranju i pruža interesnim stranama i projektnom timu zajedničko razumijevanje o tome kako će se testiranje izvršavati. Testna strategija identificira rizike projekta i određuje najbolji pristup za reduciranje istih, definirajući prikladne razine i tipove testiranja koji se trebaju izvršiti, pripadajuće role i odgovornosti, testni plan te softverske alate koji će poslužiti kao podrška testiranju.

Cjelokupni proces testiranja pokriven je kroz čitav ciklus razvoja softvera. Cilj ovog procesa je poboljšanje kvalitete softverskih isporuka i ispunjavanje očekivanja korisnika. Osiguranje kvalitete je potpun proces za upravljanje testiranjem kojim se osigurava kvaliteta proizvoda. Proces počinje definiranjem potpune testne metodologije i analizom zahtjeva korisnika. Nakon što su definirani podaci za testni plan, testne slučajeve, testne scenarije i testne podatke, obavlja se testiranje te se prijavljuju pogreške i kreiraju se testni izvještaji. Radeći između dobavljača softvera i njegovog korisnika, naši QA inženjeri će osigurati korisnicima dobivanje proizvoda koji žele i trebaju, a  dobavljačima razvijanje proizvoda koje je potreban.

Serengeti pruža uslugu osiguranja kvalitete našim korisnicima, kao dio procesa razvoja softvera ili kao zasebnu uslugu: statičko testiranje, unit testiranje, funkcionalno testiranje, performansno testiranje, acceptance test, integracijsko testiranje, automatsko testiranje i testiranje iskoristivosti.

Razmislite o našoj usluzi osiguranja kvalitete kako bi razvojni tim napravio posao brže, učinkovitije i bez kompromisa na kvalitetu.